Kvinnans sexuella topp...sägs vara när hon är runt de trettio.

Fast finns det egentligen något vetenskapligt belägg för detta eller är det helt enkelt medelålders, gubbsjuka män (även kallade vetenskapsmän) som vill få oss att tro att det är så?
Är det kanske så att de i själva verket drömmar våta drömmar varenda natt om att få lägra snygga, kåta och villiga 25plus-kvinnor som står i kontrast till den bittra, gnälliga kärringen de har där hemma som de plikskyldigast måste sätta på någon gång då och då för att hon inte ska ta ut skilsmässa och därmed också skinna honom på hans surt förvärvade "professorsförmögenhet"?
Jag vet ärligt talat inte.

Jag är i allra högsta grad runt de trettio och borde alltså enligt dessa rapporter vara "kåt, glad, och tacksam" i princip alltid.
Men nä, någon sexuell topp ser jag inte röken av. 
Jag väntar fortfarande på att jag ska vakna en morgon och vara sådär sprängkåt och fylld av lustar så att jag skulle kunna gå ner på den första bästa jag träffar av kvinnokön.
Detta har dock inte inträffat än.
När jag väl upplever denna kåthet inträffar den nästan uteslutande alltid när jag är onykter och alla vet ju hur bra älskarinna man är efter en flaska rött och ett par pints...
Det fumlas och trevas, bh-spännen krånglar och bälten fastnar. Man ska vara sexig och graciös som en puma samtidigt som hela världen runtomkring snurrar med ljusets hastighet och sultanmadrassen från ikea beter sig som en halvfylld vattensäng.
Slutligen somnar båda efter tafatta försök till himmelskt sex utan ens varit i närheten av orgasm och morgonen därpå inser man att tjejen man släpat med sig hem är allt annat än bomnedslaget man spanade in där i halvdunklet på nattklubben kvart över fyra på morgonen.
Med svansen mellan benen ursäktar man sig för att man inte lyckades åstadkomma någonting i älskogs-väg och skyller på att man inte varken druckit eller haft sex på evigheter. Sekunden efter byter man telefonnummer med bruden samidigt som man lovar att höra av sig samma kväll. Så fort man stängt dörren efter henne slänger man lappen med numret i soporna bland kaffesump, matrester och gamla ölburkar.

Var finns den gyllene medelvägen? Finns det över huvudtaget något som är värt att kallas gyllene medelväg?

Jag funderar ofta på det här med kvinnas sexuella topp runt trettio och om den ens kan kombineras med trettioårskris, tickande biologiska klockor, begynnelse till ögonrynkor och den kroppsliga striden mot tyngdlagarna.
Jag tvivlar...starkt.

Själv hade jag min sexuella topp när jag var mellan tjugo och tjugofem.
Samvete, ångest och förhållanden existerade inte och det var mer regel än undantag att man spenderade fredag- och lördagnätterna hos någon okänd skönhet man träffat endast några timmar tidigare.
På den tiden var sex, naken hud, nya ställningar och orgasmer långt viktigare än jobb, ekonomi och hälsa.
Man levde i nuet och ett one-night-stand var detsamma som social status. Ju fler tjejer man lägrade, desto häftigare var man.
Visst råkade man halka in i hetero-träsket då och då i samband med nån snedfylla på nån "köttmarknad" aka hetero-hak, men det var ändå brudarna som var det primära målet.
Jag vill minnas att jag inte alltför sällan lyckades få med mig straighta tjejer hem från de lika straighta klubbarna för en enda natts hämningslöst experimenterande.
En gång lyckades jag t.o.m övertyga två straighta (nåja, fram tills den natten i alla fall...) tjejer, om att vi tre var ämnade för varandra, om så bara för en natt, och det hela slutade på ett hotellrum i utkanten av stan där känslor, skyldigheter och morgondag inte ens existerade i vårt vokabulär.
Vi tog alla för oss av varandras kroppar utan hämningar hela natten och upphetsningen visste inga gränser.
Än idag är detta en av mina allra bästa sexupplevelser.
Jag var knappt tjugo och fortfarande ljusår ifrån min påstådda sexuella topp.
Hjärtesorg var ett för mig ännu okänt begrepp och sex gick inte automatiskt hand i hand med känslor.
Jag var fri att göra vad jag ville utan behöva bry mig om konsekvenserna och stundens njutning stod alltid överst på prioriteringslistan. Sex var sex och sex var enkelt.

Kanske är det så att jag har "mognat" som människa och kanske innebär denna mognad att jag numera måste vara kär, eller åtminstone förälskad för att ha något ut av sexuella förbindelser.
Och eftersom jag varken är kär eller förälskad känner jag inte heller någon pockande sexlust.
Eller också beror det på något helt annat...

Nuförtiden måste sex passa in i vardagen.
Spontaniteten och lusten har sakta avtagit i takt med att bolåneräntorna stigit. 
Man måste löneförhandla med chefen, planera in semestern innan någon annan lägger beslag på de mest åtråvärda veckorna, köpa presenter till syskonbarnens födelsedagar, boka tid till tvättstugan, ringa frissan för slingning och putsa fönsterna innan ljusstakarna kan sättas upp lagom till första advent.
Man måste sova minst sju timmar per natt, masa sig till gymmet en gång i veckan för att hålla de begynnande valkarna i schack, äta rätt och dricka åtminstone två liter vatten om dagen för att rensa ut all skit man samlat på sig under årens lopp.
Därtill är det tabu att sola solarium om man inte vill se ut som en skrynklig, överopererad Donatella Versace vid trettiofem och i och med detta är också chanserna till en någorlunda vinterfräsch look spolierade.
Ovanpå allt detta ska man alltså vara kåt...kåt, glad och tacksam.
Missförstå mig rätt nu; jag vill vara kåt, glad och tacksam, det vill jag verkligen.
Jag vill släpa med mig unga, snygga, villiga och nyfikna brudar hem för att tumla runt bland lakanen.
Men det hinns inte med helt enkelt. Altenativet är att jag blivit för bekväm.

Allt det som var lockande då är skrämmande nu.
Tänk om hon bara vill ha mig för natten, eller ännu värre, tänk om hon vill mer än jag?
Tänk om jag blir den värsta sexupplevelsen någonsin i hennes liv?
Tänk om jag är hennes första gaysexupplevelse och att natten med mig för alltid kommer att påminna henne om att aldrig igen slicka fitta eller i upphetsning slita en annans kvinnas hår och skrika efter mer?
Tänk om jag för alltid omedvetet tvingar tillbaka henne in i hetero-facket?

Så går tankegångarna hos mig, en kvinna runt trettio, åldern som ska innebära den kvinnliga sexuella toppen.
Med facit i hand och efter att ha summerat punkterna på pluslistan kontra minuslistan konstaterar jag att jag ändå är ganska lyckligt lottad som har en villig och fungerande högerhand som dessutom aldrig ställer krav på att jag ska vilja när den vill. Jag kanske t.o.m går så långt så att jag investerar i  en pigg liten Mr Rabbit.
Jag kan ha honom liggande i nattygsbordslådan intill ett tiopack AA-batterier och om andan skulle falla på så vet jag att han orkar hur länge som helst och inte protesterar när jag ber honom att älska mig villkorslöst.

Nästintill lycklig sluter jag ögonen och somnar till de obligatoriska sju timmarnas sömn med konstanta drömmar om hämningslöst, kravlöst sex och kåthet som inte vet gränser.
Det är en välbehövlig sömn för imorgon väntar övertid och om, jag säger om, jag kommer hem i vettig tid så har jag bokat tvättstugan...för säkerhetsskull.

Apropå detta, håll till godo.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0